Huis aankopen

Huis aankopen

Huis aankopen

Naast verkoopbegeleiding kunt u bij ons ook terecht als het om de aankoop van een woning gaat. Onze aankoopmakelaar staat altijd aan uw kant en handelt alleen in uw belang.

Wij begeleiden het gehele traject: van bezichtiging tot aan de notaris!

 

Woonomgeving compleet in kaart

De makelaar heeft alle systemen in huis om voor u alle informatie boven tafel te halen die van belang kan zijn bij de aankoop van uw woning. Aan de hand van demografische gegevens vertellen wij de kandidaat koper alles over de nieuwe straat, wijk en stad.

Denk aan het aantal woningen, de verhouding tussen ‘huur’ en ‘koop’, het gemiddelde inkomen, de gezinssamenstelling en de gemiddelde woningwaarde. Maar ook: wat is de historie van het huis? Met welke bestemmingsplannen heb ik straks te maken? En welke bestemmingsplanwijzigingen lopen er?

Samen met de makelaar bezoekt u de woning. De makelaar stelt de waarde van de aan te kopen woning vast en bepaalt samen met u de aankoopstrategie, waarbij de makelaar u voortdurend op de hoogte houdt en gaat voor de laagst mogelijke aankoopprijs.

Onderzoek

Terwijl u tijdens de bezichtiging op de leuke dingen van een huis let, letten wij juist op de minder leuke dingen zoals:

  • Bouwkundige gebreken
  • De werking van de technische installaties
  • Algehele staat van de woning
  • Waarde van de woning

Na de bezichtiging vertellen wij onze bevindingen en bespreken de aankoopstrategie. Ook zullen wij, indien noodzakelijk, verder onderzoek adviseren zoals een bouwtechnisch onderzoek of een funderingsonderzoek.